LADY ROSA 2021

12,00 KM

LADY ROSA je rezultat fermentacije jabukovog mošta na cijelim bobicama šumskog voća ubranog na našem imanju. Arome maline na nosu, visoke kiseline od ribizle u ustima i  trpkost i oporost kupine u mislima.

Stilistika: Dry, Still

Alc/Vol: 7%

Godina: 2021

Pakovanje: 0,75 l

DOSTAVA SIGURNO PLAĆANJE

Pregledajte artikale prije plaćanja

Informacije i cijene na ovoj web stranici imaju informativni karakter. U slučaju eventualne ljudske ili tehničke greške, mjerodavni su podaci dostupni na prodajnim mjestima
TELEFONSKE I VIBER NARUDŽBE

+387 (0) 63 338 111

Nema na zalihi

Kategorija:

Opis

Rosa je uobičajena prirodna pojava u svakom voćnjaku. Dobrodošla u mjeri u kojoj je treba biti. Ovisna je o vanjskim temperaturama pa se vrlo brzo pretvori u mraz ili višak vlage, mrske neprijatelje svakog voćara. I njena imenjakinja, Rosa Luxemburg je imala mrske neprijatelje, rat i imperijalizam. Ova marksistička filozofkinja, antiratna aktivistica, borkinja za radnička prava i začetnica feminizma,  mučki je smaknuta u Berlinu od strane paravojnih vladinih formacija. Ideje i vrijednosti Rose Luxemburg su nastavile da žive.  Ponovo nam se ukazala stotinu godina nakon smrti, kao Lady Rosa od Luxemburga, problematizirajući proizvodnju identiteta i kolektivne memorije. U interpretaciji Sanje Iveković.

https://www.rosalux.de/en/dossiers/rosa-luxemburgs-life-and-legacy

https://www.moma.org/explore/inside_out/2011/12/01/sanja-ivekovic-lady-rosa-of-luxembourg/

http://www.oris.hr/hr/casopis/clanak/[23]kako-se-pamti-odsutnost—o-nekim-radovima-sanje-ivekovic,423.html

logo

Facebook Instagram

OPG BOHORINA - 2024 sva prava pridržana

Design and development logo