DRUG RUDI 2021

12,00 KM

DRUG RUDIje mladi jednogodišnji sajder nastao miješanjem više sorti jabuka.

Stilistika: Dry, Still

Alc/Vol: 7%

Godina: 2021.

Pakovanje: 0,75 l

DOSTAVA SIGURNO PLAĆANJE

Pregledajte artikale prije plaćanja

Informacije i cijene na ovoj web stranici imaju informativni karakter. U slučaju eventualne ljudske ili tehničke greške, mjerodavni su podaci dostupni na prodajnim mjestima
TELEFONSKE I VIBER NARUDŽBE

+387 (0) 63 338 111

Kategorija:

Opis

Konzumira se sada i odmah. Upravo onako kako je živio njegov imenjak Rudi Čajavec, antifašista i heroj narodnooslobodilačke borbe, hrabro i bez računice. Ovaj sorbonski student  rodom iz Kaknja napustio je lažnu sigurnost fašističkog režima i postao heroj preletjevši sa svojim suborcima i avionima na slobodnu teritoriju. U svom prvom borbenom letu iznad Banja Luke biva pogođen te si oduzima život kako ne bi pao u neprijateljske ruke. Osnovna škola u Kiseljaku nekada je ponosno nosila njegovo ime. Danas su tu sramotno dvije škole pod jednim krovom.  Istoimeni gigant namjenske i elektronske industrije iz Banja Luke ( prvi TV uređaji, legendarna gitarska GL pojačala, videonadzor Olimpijade 1984) danas je paradigma propale društvene i svake druge tranzicije.

A rudi i nebo dajući nam signale, ujutro na istoku da kaže da je nešto iza nas ili u predvečerje,  na zapadu, da najavi promjenu.

Linkovi za inspiraciju:
https://www.youtube.com/watch?v=56vqs_Zo8II

https://www.youtube.com/watch?v=lSNTcikQzsE

logo

Facebook Instagram

OPG BOHORINA - 2024 sva prava pridržana

Design and development logo