Didov Šćap 2022

35,00 KM

Prirodno pjenušavi, PET-NAT (Pétillant-Naturel) cider nastao je spontanom fermentacijom na autohtonim kvascima od plodova jabuka ubranih iz divlje izraslog, nikad tretiranog voćnjaka samoniklih stabala jabuka.  Cider je nakon šest mjeseci fermentacije u inoks tanku prebačen u boce u kojima je srednjovjekovnom metodom (Method Ancestral) fermentacija dovršena bez ostatka šećera.

Stilistika: Dry, Sparkling

Alc/Vol: 7,5%

Vol. 1500 ml

Serija: 200 boca

DOSTAVA SIGURNO PLAĆANJE

Pregledajte artikale prije plaćanja

Informacije i cijene na ovoj web stranici imaju informativni karakter. U slučaju eventualne ljudske ili tehničke greške, mjerodavni su podaci dostupni na prodajnim mjestima
TELEFONSKE I VIBER NARUDŽBE

+387 (0) 63 338 111

Kategorija:

Opis

Didov šćap, simbol biskupa Crkve bosanske u srednjem vijeku, nalazi se uklesan na jednom od stećaka najveće nekropole u današnjem Kiseljaku. Nedaleko od nekropole nazali se selo Borina gdje su jabuke za ovaj cider ubrane. Pod nazivom Bohorina spominje se kao mjesto nastanka didovske isprave sačinjene 1427. godine. U to vrijeme ikavska šćakavica bila je dominantni govor srednjovjekovne Bosne.

logo

Facebook Instagram

OPG BOHORINA - 2024 sva prava pridržana

Design and development logo